12/27/2015

Galetes d'anxoves i olives

La Mireia Carbó ha obert Escola de cuina !!! El local està a Gràcia i és molt agradable. Te una àmplia zona de treball i una zona per posar taules i degustar el que s'ha preparat.  

El mes de novembre, vaig anar a un Taller d'Aperitius de Nadal on vam aprendre a preparar sis tapes ben variades. A mi em van agradar especialment la Broqueta de gamba i mozzarella amb salsa d'aranyons i les galetes d'anxova i olives que us presento avui i que han format part dels meus entrants de Sant Esteve. 

Necessitem
50 gr d'olives negres
6 filets d'anxova
150 gr de farina
25 gr de Maicena
60 gr de mantega
1 ou 
sal

Acompanyament
2 tomàquets madurs però ferms
Orenga o alfàbrega
Sal i oli

Piquem les anxoves i les olives a bocins ben menuts. Haurem tret la mantega de la nevera una estona abans perquè estigui ben tova i la pastarem amb les farines i les olives i les anxoves fins que quedi una massa ben homogènia, Com que o vaig triar olives negres d'Aragó (que son mes toves que les sevillanes) al pastar la massa es van integrar i les galetes resultants van sortir mes negres que les de la Mireia. Però el gust era igual de bo. 

A les del taller de la Mireia els bocins d'oliva quedaven mes aillats
Emboliquem la massa amb paper film i ho deixem refredar una estoneta a la nevera.

Un cop fred, fem boletes amb la massa,  les posem entre dos papers de forn i les aixafem amb ell corró per que quedin ben finetes. És millor que tinguin forma allargadeta. Les pintem amb ou batut i les coem al forn calent uns 8-10 minuts.

Tallem els tomàquets a daus petits. Els amanim amb una mica de sal, alfàbrega i un rajolí d'oli. Es deixa refredar a la nevera

Servim les galetes acompanyant el tomàquet. Es pot substituir també per guacamole normal o de magrana

A la Banda sonora, una de les cançons que m'han acompanyat a la cuina aquests dies de cuinejar nadalenc: Praise You, de Fatboy Slim

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada